• Twee jarig traject, samen met groepsgenoten;
  • Begeleiding van de diëtist, fysiotherapeut en leefstijlcoach;
  • Indiviuele aandacht en samenwerken in groepsverband.


Meer bewegen (onder begeleiding fysio);

Gezonder eten (samenwerken diëtist);

Ontspanning en een goed slaapritme;

Hoe u om kunt gaan met problemen waardoor u slechter voor uzelf zorgt, zoals stress;

Hoe u de gezonde leefstijl kunt volhouden (samenwerken leefstijlcoach)

Inschrijvingen stop 2022

Vanwege de vele inschrijvingen die wij dit jaar hebben binnen gekregen, zijn helaas alle groepen die in 2022 starten momenteel vol. We hadden u graag verder op weg geholpen! Mogelijk dat we in 2023 weer gaan starten met nieuwe groepen. Als u hiervan op de hoogte gehouden wilt worden, stuur dan een bericht naar onze e-mail: info@degroeneappel.nl.

Wij verwijzen u graag door naar andere diëtistenpraktijken in uw omgeving die de GLI aanbieden. Kijk op www.dc010.nl/GLI voor meer informatie.

Vergoeding en verwijzing

Voor de vergoeding van het GLI programma is een verwijzing via VIPlive noodzakelijk. Wij vragen u vriendelijk aan uw huisarts/assistent/praktijkondersteuner een verwijzing via VIPlive naar ons (De Groene Appel Beweegkuur + SSiB 90381142) te vragen. De verwijzing dient rond te zijn, voor de aanvang van het programma. De declaratie voor de GLI verloopt ook via dit systeem en via de zorggroep Rijnmond Dokters of Cohaesie zorggroep, afhankelijk van waarbij uw huisarts is aangesloten. Deze zorgroepen hebben met alle zorgverzekeraars een contract voor de vergoeding van de GLI SSIB.

Bij een juiste verwijzing wordt het programma volledig vergoedt, en wordt uw eigen risico niet aangesproken.


Meedoen aan de GLI

SSIB (samen sportief in beweging) is een gecombineerde leefstijlinterventie. Als u meedoet aan de gecombineerde leefstijlinterventie gaat u aan de slag om gezonder en fitter te gaan leven. Er bestaan verschillende leefstijlinterventies, elk met een eigen aanpak. In onze GLI gaat het om leren hoe je gezonder kunt leven en meer kunt bewegen, samen met buurtgenoten.


Het programma duurt 2 jaar. In het eerste jaar leert u uw leefstijl te veranderen. In het tweede jaar leert u de veranderingen vol te houden. U krijgt hulp van een team van professionals. Zoals een leefstijlcoach, een diëtist, een fysiotherapeut en sportaanbieders in uw buurt. Zij helpen u om uw leefstijl te verbeteren.


Het resultaat van meedoen aan een GLI is dat u zich fitter en gezonder voelt en dat u ontdekt hoe leuk samen sporten is. Kortom, u leert: meer bewegen, gezonder eten, goed slapen en ontspannen, hoe u om kunt gaan met problemen waardoor u slechter voor uzelf zorgt, zoals stress en hoe u de gezonde leefstijl kunt volhouden.